Kinderportret als cadeau voor papa, Breda

Een tijdje terug kreeg ik een hele leuke en uitdagende opdracht! Ik mocht van een broer en zus, van beide een tijdloos kinderportret maken.
Hun mama, MC, had heel duidelijk voor ogen wat ze wilde. Haar studieachtergrond kunstgeschiedenis verklaart waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Het idee was om de kinderen zo puur mogelijk vast te leggen zonder afleiding op de achtergrond of een geforceerde lach. Geïnspireerd door de oude meesters in de portretkunst….pppfff de lat lag hoog :-) maar wel een enorm leuke uitdaging!
Ik maak meestal lifestyle fotoreportages, waarbij het fotograferen op een hele spontane manier gaat en ik de momenten probeer te vangen. Hier zou het één en ander strak geregisseerd moeten worden.

We maakten een plan van aanpak, verbouwde de woonkamer tot fotostudio en werkten samen toe naar de portretten die MC voor ogen had. Vervolgens gingen we samen op pad om het juiste fotopapier uit te zoeken: het werd een prachtig mat papiersoort met een poederachtige finish. De foto’s werden niet al te groot afgedrukt. Ze werden ingelijst door Jan’ d’Art (uit Breda) in werkelijk beeldige lijsten die precies passen bij het mooie serene beeld van de kinderen.

De kinderportretten werden een cadeau voor haar man zijn verjaardag, de papa van haar kinderen. Wat een eer en wat was het leuk om dat zo samen met jou te doen, MC!
Hartelijk dank voor de opdracht en jouw vertrouwen, liefs Chantal

PS:  ik ben onzettend blij met dit mooie review van MC, leuk om haar kant van dit verhaal te lezen. Dank x

 

kinderportret Breda

Deze portretten zijn HET cadeau geworden voor hun papa :-)

kinderportret Breda

Deze portretten staan te pronken bij opa en oma :-)